Corona-strømming

Det hersker mye usikkerhet rundt corona-viruset, dets opphav og hvem som fikk viruset først. Samtidig er det mye vi vet om viruset, og mye epidemien har kunnet lære oss om oss selv. Som for eksempel at vi virkelig setter pris på strømming. Nå som isolerer oss hjemme i større grad enn noen gang før, har vi blitt avhengig av strømmetjenester – både for underholdning og nyheter.

Når vi er hjemme er det ofte ikke annet å gjøre enn å strømme det som finnes av underholdning, og vi ønsker å holde oss oppdaterte på det mystiske viruset. Det finnes utallige nettsider som lar oss se oppdaterte dødstall i alle verdens land, samt grafer som viser endringer dag for dag. Å ha slike hjelpemidler tilgjengelig er vel og bra, selv om vi kanskje kan bli paranoide av å følge med på dem hele tiden.

Vi henvender oss til media i kriser

Det er fint å kunne ha tilgjengelig en fane i nettleseren som viser siste nytt, med tall, statistikker og annen informasjon. Til og med VG har en oversikt over dødsfall, innlagte og smittede i Norge – både på landsbasis og kommunenivå. Det er klart at vi søker til de store medieplattformene våre slike verdenssituasjoner av typen vi står overfor nå, og da er det fint at teknologien kan gi oss opplysninger umiddelbart.

Hadde corona-viruset hatt sitt utbrudd for bare noen år siden, altså før direkestrømming var mulig, ville det nok skapt mer uro enn det gjør nå. Når vi er usikre på hva situasjonen er blir vi redde, og vet kanskje ikke hva vi skal ta oss til. Med muligheten til direktestrømming av de siste corona-nyheter, føler vi i det minste at vi har noe kontroll, selv om vi kanskje uansett frykter viruset. Er det én ting vi har lært av pandemien, så er det at vi må sette pris på informasjon som formidles raskt.