Netflix – en av de bedre strømmetjenestene

Vi har virkelig lært oss å sette pris på Netflix under corona-epidemien, men denne strømmetjenesten for film og tv-serier har gjort furore siden lenge før viruset kom. Takket være tjenester som Netflix har ulovlig fildeling blitt et redusert problem på nettet, fordi vi nå får tilgang til en stor mengde film og tv-serier for knapt mer enn en hundrelapp i måneden. Da synes nok mange av oss at det er rettferdig at Netflix tjener godt under krisen.

For når du vil ha underholdning

Det er fint å kunne benytte seg av strømmetjenester som ikke promoterer bestemte politiske verdier og forsømmer andre. Her er det snakk om å strømme underholdning, for når vi ønsker å lene oss tilbake og glemme hva som skjer i verden og det politiske landskapet. Når vi ønsker politiske nyheter kan vi isteden strømme Fox News, RT eller Al Jazeera, mens Netflix passer bedre når vi skal slappe av.

Netflix and chill

Netflix har blitt såpass synonymt med hygge at vi bruker uttrykket «Netflix and chill», som egentlig refererer til å ha seksuell omgang (gjerne med Netflix gående i bakgrunnen). Sammenligner vi Netflix med strømmetjenester som gir oss siste nytt, ser vi to ytterpunkter av strømmetjenester. Strømming, enten det er direkte eller ikke, har blitt en veldig integrert del av livene våre – både når vi skal følge med på hva som skjer i verden og når vi skal koble ut.

Lar deg oppdage noe nytt

Netflix er i tillegg et passende sted for å oppdage filmer og serier du ikke har sett før. Tjenesten merker seg tittevanene dine, og kommer dermed med forslag til hva din neste film eller serie kan bli. Før måtte vi gå i spesifikke hyller i platebutikkene for å finne nye lovende filmer – nå får vi forslagene nærmest slengt etter oss. Derfor er vi mange som jubler for Netflix, og vi gleder oss til å se hvordan tjenesten utvikler seg i fremtiden.