Ny strømmetjeneste fra Fox News

Dersom du lurer på hvordan verdens mektigste mann får sitt perspektiv på verden, er det viktig å vite at Donald Trump ofte bruker flere timer hver dag på å se på Fox News. Vi kan nok også regne med at han blir en av de første abonnentene når kanalen nå lanserer sin egen abonnementsbaserte strømmetjeneste der kanalens profiler får boltre seg. Dette vil ikke være det samme materialet som går på tv, men komme i tillegg. Det er med andre ord først og fremst en tjeneste for dem som aldri får nok av nyheter fra fjern og nær. Særlig for den som ønsker å fordype seg i amerikansk politikk og forstå den fra innsiden, kan dette være både aktuelt og spennende. Det er også en ganske rimelig tjeneste, som skal koste 6 dollar i måneden eller ca. 50 kroner.

På den nye tjenesten vil du kunne følge mange historier i mer dybde enn på den vanlige tv-kanalen. Her som til vanlig må man regne med at det aller meste blir sett ut fra perspektivet til høytresiden i amerikansk politikk. Det har blitt lovet at man skal kunne komme nært innpå Trump-familien. Samtidig skal man også få historiske overblikk over store saker fra de siste tiårene: fra kontroversen rundt godkjennelsen av Clarence Thomas som høyesterettsdommer (en interessant parallell til den nylige Kavanaugh-prosessen), riksrettssaken mot Bill Clinton og bilulykken til Ted Kennedy der en venninne mistet livet og Kennedy selv la på flukt. Du vil selvfølgelig også møte på stadige kommentarer fra de store profilene som Tucker Carlson, Sean Hannity og Laura Ingraham.

Årsaken til at denne strømmetjenesten ikke kan vise deg de vanlige programmene som går på Fox News er forpliktelsene Fox har til kabelselskapene de jobber med. Dersom TV-programmene blir tilgjengelige på nett risikerer man jo at enda flere sier opp kabel-TV og kun nøyer seg med strømmetjenester. Den nye tjenesten er altså først og fremst rettet mot store fans og de som har spesiell interesse for politikk og statsvitenskap. Med dette forsøker Fox å utvide sitt repertoar og samtidig ta opp kampen med de store underholderne innen strømmetjenester som HBO og Netflix.