Nyheter overalt

Med dagens teknologi kan tilgang til nyheter til tider virke overveldende, da de aller fleste produsenter og leverandører har et ønske om å være først ute. Det er flere og flere, både store og små, som tilbyr sine nyhetskanaler gratis for strømming på nett.

Tilgjengelighet i overflod

Muligheten til å holde seg oppdatert på hva som skjer i verden har aldri vært større, og nyhetsbyråer, spesialtilpassede nyhetskanaler, tradisjonelle medier og til og med bloggere kan i dag være kilde for helt ferske nyheter innen sine felt. For en vanlig innbygger kan dette til tider virke voldsomt, men det er et tydelig tegn i tiden vi lever i, med stor forflytning i en verden som stadig blir mindre og lettere tilgjengelig.

Behovet for å alltid være oppdatert kan fort bli et tveegget sverd, da det til tider kan bli voldsomt mye informasjon som skal prosesseres på en gang. De store tilbyderne har nå begynt å ta følgene av dette og har blitt vesentlig bedre på å kategorisere nyhetene så nisje-nyhetene blir vist for de som er spesielt interesserte.

Det er mange måter å organisere et nyhetsstudio på nett og formidle nyhetene, og bruk av politi og redningstjenestenes Twitter-kontoer er en av metodene for rask og pålitelig kildebruk. NRK, som på sin plattform skal dekke alle Norges distrikter er blant de som benytter seg mye av dette. Ved underliggende artikler knyttet opp mot den aktuelle saken så vil det også ligge en lenke til denne under kortteksten i selve nyhetsstrømmen.

Alle skal ha og alle skal få

Det blir også mer og mer vanlig at selv små lokalaviser skal gi leserne mulighet til å få oppdaterte nyheter døgnet rundt hele året. Med små applikasjoner til telefoner og nettbrett kan små og lokale aviser som Ås Avis ,i Akershus, gi leserne lokale nyhetsoppdateringer så fort de skjer.

Slike applikasjoner tilbys av de fleste medier, både tradisjonelt papirbaserte og rent nettbaserte produsenter og tilbydere av nyheter, og for de som har et ønske eller behov så er det mulig å være oppdatert på alt fra lokale nyheter i en avsidesliggende kommune i Finnmark, den økonomiske utviklingen i Guyana fra dag til dag eller hva de største landenes presidenter måtte ha i kaffen til frokost.

Det er igjen snakk om tilbud og etterspørsel, og med de generasjonene som vokser opp med den dagens informasjonsflyt, så er det ingenting som tilsier at det vil bli mindre av denne typen strømming av nyheter, hverken tekstbasert, direkte videostrømming eller varsler på telefonen så snart det skjer noe lokalt eller internasjonalt, helt etter brukerens eget valg.

Hva vil fremtiden bringe?

Med Smart-klokker, Smart-briller og alt annet av ny teknologi som allerede har kommet i stort monn, så er det ingen grunn til å tro at vi kommer til å få mindre nyheter servert direkte og rett i ansiktet, bokstavelig talt. Alt er mer eller mindre koblet til Internet, og utfordringene fremover vil mye sannsynlig bli å skille ekte og falske nyheter fra hverandre.

Det har blitt veldig mange nyhetsformidlere med direkte tilgang til et publikum, og kritisk lytting er viktigere enn noen gang, men det er en debatt for et annet sted.