Nyhetsstrømer du kan se gratis

Strømming gjør det mulig å være oppdatert på hva som foregår i verden til enhver tid. Mange internasjonale TV-stasjoner strømmer de engelskspråklige utgavene av deres kanaler direkte på nett, slik at et internasjonalt publikum enkelt får tilgang til siste nytt rett fra dataen. Et økende antall kringkastere legger programmene sine ut på nettet, i deres søken etter nye seere.

Selv om kvaliteten kan variere, er det fantastisk å tenke på alt man kan få med seg med internettilgang, selv om vi kanskje med tiden begynner å ta det mer og mer for gitt. La oss se på noen markante, internasjonale kanaler som tilbyr livestream.

Al-Jazeera

Al-Jazeera sies å være den eneste TV-stasjonen fra Midtøsten som kan kalle seg politisk uavhengig. I begynnelsen, som var på midten av 90-tallet, hadde de bare arabiske nyheter. Selskapet ekspanderte dog etter hvert, og har nå om lag 50 millioner seere verden over. De er kjent for deres hardtslående journalistikk og for deres dekning av den arabiske våren. De har utegående reportere på bakken over hele Midtøsten, til terrorister og diktatorers misnøye. Al-Jazeera kan strømmes 24 timer i døgnet.

RT

RT, eller Russia Today, har kanskje ikke det aller beste ryktet og blir tidvis beskyldt for å drive med propaganda, men i egne øyne har nyhetskanalen som mål å presentere store globale hendelser fra et russisk perspektiv. RT kringkaster over internett, satellitt og kabel. De viser nyheter og dokumentarer 24 timer i døgnet, og gir et perspektiv vi kan ha godt av å få med oss, enten vi er enige med det som formidles eller ei. Kanalens motto er uansett “question more”, hvilket er en god oppfordring i alle tilfeller.

Konkurrerende medier

Vi ser at ulike medieplattformer, og da spesielt Internett, gir nyhetskanalene en enorm arena hvor de kan boltre seg. Internett er et kompetitiv forum, hvor de ulike kanaler kjemper om seernes oppmerksomhet, så vel som å få servert deres versjon av de ulike nyhetsverdige hendelser og deres forløp.

Når vi seere har såpass enkel tilgang til alskens nyheter, og så mange selskaper å velge mellom, legges det press på de ulike kanaler og TV-selskaper. Dette er nok en av de store grunnene til at stadig flere ønsker å tilby direktestrømming døgnet rundt. Som seere er vi blitt ganske kravstore og forventer at alt skal gå kjapt, og at nyhetsoppdateringer er tilgjengelige til enhver tid. Mange av oss trekkes derfor mot de kanalene som raskest kommer med nye oppdateringer.