Hva er direktestrømming?

De aller fleste norske medier bruker i dag en eller annen form for direktestrømming av nyheter på sine nettsider, eller via applikasjoner tilgjengelig på mobiltelefoner. Dette er en trend som har blitt veldig tydelig og mye brukt de siste årene.

Hvorfor direktestrømming?

Det er nye tider og det globale samfunnet blir mindre og mindre, og folk reiser mer enn noen gang og er alltid på farten. Behovet for å være oppdatert på hva som rører seg rundt om i verden er større enn noen gang, og studioer som VGs Livestudio bidrar til at store hendelser, det være seg ulykker, naturkatastrofer eller terror, når ut til de fleste. Denne måten å formidle nyheter på gir alle med Internettilgang mulighet til å holde seg oppdatert.

Ting skjer fort i dagens samfunn og kravene for å holde seg oppdatert øker hele tiden. Nasjonale og internasjonale nyheter kan påvirke manges planer og gjøremål både direkte og indirekte. Ved å ha tilgang til oppdaterte nyheter, vil man kunne holde seg oppdatert og trygg og bevisst i sine daglige gjøremål, samt ved planlegging av fremtidige ferier og reiser.

Nyheter i alle sjangere

Det er i dag mange tilbydere av direktestrømming av nyheter, og de dekker alle sjangere i nyhetsbildet. Det er i utgangspunktet ingen begrensning for hvem som kan starte eller tilby nyhetstjenester via denne plattformen, og det er noe enhver kan sette pris på. Direktestrømming og kommentarer fra forskjellige idrettsarrangementer er nok fortsatt i førersetet, og basis for at noen av de største hendelsene på nyhetsfronten blir kommentert på en lignende måte i dag.

Til og med noen av de store begivenhetene på motefronten blir strømmet direkte, også via de store nasjonale avisene, som har egne seksjoner på nett for akkurat den type stoff. Oscar-gallaen, og andre større prisutdelinger, er andre eksempler på begivenheter som veldig ofte får sin egen direktestrømming på lik linje med tradisjonelle nyheter.

De siste årene har også tjenester og selskaper som tilbyr værmeldinger begynt med tekstbasert direktestrømming av disse, og det er strengt tatt bare fantasien som setter en stopper for hva som kan sendes direkte med både tekstbasert og videobasert direktestrømming. Mange av de vi tidligere kun kjente som tradisjonelle papirmedier, benytter seg i dag av både tekst- og videobasert nyhetsdekning. Faktisk flytter flere og flere av dem over til denne forholdsvis nye plattformen.

Det er veldig høyt tempo på utviklingen i vår digitale verden, og medieselskapene må henge seg på for å kunne holde tritt.