Skal du lage et studio?

Det er ikke enkelt å skulle bli den neste nettsensasjonen, men i det minste har det å lage et tilstrekkelig godt studio blitt en overkommelig oppgave. Og med dette har man et utgangspunkt. La oss se på hvilke elementer som må være på plass for at et livestudio skal fungere.

Det er en del ting som er viktig å ta høyde for når du skal drive med direktestrømming, uavhengig av om du bruker YouTube, Vimeo eller hva det måtte være. Start med selve rommet. Rommet strømmingen finner sted i bør, for kontinuitetens skyld, være det samme hver gang. Det hjelper også å ha en iøynefallende bakgrunn, som folk vil legge merke til. Se bare på for eksempel Unibet sine strømminger. De fargerike bakgrunnene og smilende vertinnene sikrer moro i nettleseren til spillerne.

De fleste rom egner seg, men husk at hva slags rom du velger påvirker de andre momentene. Det er for eksempel viktig å ta høyde for belysning. Enkelte rom har naturlig dagslys, mens andre er helt mørke. Uansett vil du nok trenger å kjøpe inn noe lysutstyr. Noen foretrekker LED-lys og ingen naturlig lys.

Viktigheten av å ha riktig kamera og lyd må heller ikke stikkes under en stol. Anbefalte kamera er de som gir mulighet for HD-video på 1080p, med en bildefrekvens på 30 bilderuter per sekund. Å investere i et godt kamera er verdt utgiften. Når det gjelder lyd er det åpenbart bedre å bruke en egen mikrofon, snarere enn den du finner i kameraet. Ellers blir det hele for amatørmessig, og du vil ikke være fornøyd med lydkvaliteten, da den vil være langt under par.

Ta også høyde for programmering og båndbredde. Når det gjelder førstnevnte, har man valget mellom å bruke maskinvare, eller programvare i kombinasjon med datamaskinen. Et tilstrekkelig skjermkort er også essensielt, da du tross alt vil unngå hakking i lyd og bilde. Når det så gjelder båndbredde, anbefales det å ha ca. 1.5x strømmingens bitrate. Hvis for eksempel bitraten din er på 5 Mb/s, bør du sørge for å ha minst 7.5 Mb/s tilgjengelig for å sørge for en tilstrekkelig god strømming.